שאלות נפוצות

ממש לא ! האבנית הנוצרת בקומקום למשל, מקורה בהתגבשות המינרלים שבמים, בעיקר סידן ומגנזיום, ואין כל קשר בין אבנית זו לבין תופעת האבנים בכליות הנוצרות מחומרים וסיבות אחרות בעיקר תורשתיות ובין היתר בגלל שתייה לא מספקת של מים.

רצוי מאוד לשתות מים – והרבה! זה כבר ברור. איזה מים : מי ברז ,מים מינרליים מבקבוקים/מכלים, מי ברז מטוהרים ?

מי ברז : מקורות המים שהם: אגם הכנרת, אקוויפר החוף או ההר, מים מותפלים, בארות מים מקומיות בישובים ובערים המוזרמים אלינו דרך רשת אספקת המים העירונית/יישובית בדרך כלל מפוקחים ע"י הרשויות הממונות . הבעיה היא בהולכת המים בצנרת ישנה וחלודה, תוספות כלור שתפקידן למנוע התפרצויות של זיהומים מיקרוביאליים, מכלי אגירה בלתי מטופלים כיאות בגג הבניין למשל. לעיתים קרובות טעמם בלתי נסבל.

מים מינרליים
 : בדרך כלל טעימים וטובים, החיסרון הוא כמובן בעלות המים, בעובדה שהם מאוחסנים בבקבוקי/מכלי פלסטיק מזיקים   ראה/י BPA  ובצורך לשאת אותם ממקום למקום. בדרך כלל משתמשי המים המינרליים עושים בהם שימוש לצורך שתייה ואין הם מבשלים איתם ו/או שוטפים איתם ירקות/פירות.

מי ברז מטוהרים
 : בעצם האפשרות האופטימלית ! המים המגיעים אלינו לברז המטבח הם מים מינרליים* שהזדהמו בדרך אלינו. מטהר מים יסלק מהמים באופן מוחלט את כל המזהמים שנוספו למים בדרכם אלינו, יסיר מהם את טעמי וריחות הלוואי וישאיר את המרכיבים שחשוב שיישארו (מינרלים), ויאפשר לנו לעשות את כל השימושים שניתן ורצוי לעשות במים טהורים : לשתות,לבשל,לשטוף פירות וירקות להשקות צמחי בית עדינים ללא כל הגבלה ובעלות אפסית לליטר.
* מים מינרליים הם מים שיש בהם מינרלים.

חברת מי רווה הינה מהוותיקות בישראל בתחום הסינון, טיהור והטיפול במים לצורכי שתייה, תעשיית המזון והמשקאות ומעבדות שונות בתחום מדעי החיים.
מתקני הטיהור שלנו מיוצרים בישראל, אנו עושים שימוש בידע רב שנצבר לאורך שנים – החברה קיימת ופועלת בשוק הישראלי החל משנת 1991.

אנו עומדים בכל הדרישות הרגולטוריות של גופים ומוסדות תקינה שונים, בארץ ובעולם. חברות מובילות בארץ עושות שימוש במערכות טיהור המים של מי רווה. יש לנו תודעת שירות גבוהה, על כך יעידו אלפים רבים של בתי אב בכל רחבי הארץ.

מתקן טיהור מים ביתי מותקן בדרך כלל בארון שמתחת לכיור במטבח. המטרה היא לטהר את המים קרוב ככל האפשר לנקודת השימוש – כיור המטבח. נקודת ההזנה למים (מקור המים) הוא בדרך כלל הברז הקטן שנמצא מתחת לכיור ומזין את ברז המטבח הקיים. החיבור מתבצע בעזרת מפצל מיוחד שכולל ברז ספיקה שמתחבר למקור המים הפושרים. (ברז ניל Nil).

לאחר התחברות למקור המים כאמור, ולאחר התקנה וקיבוע המתקן עצמו בארון שמתחת לכיור המטבח, מתבצעת התקנת הבירזון הייעודי שממנו יוצאים המים הטהורים לאחר תהליך של סינון וטיהור קפדני.

לצורך כך מתבצע קדח בשיש/בכיור או במשטח העבודה (מכל הסוגים) בקוטר של 13 מ"מ. אין צורך להכין קדח זה מראש- זהו חלק מתהליך ההתקנה שמתבצע על ידי הטכנאי במקום. בירזון מעוצב זה ( קיימים מס דגמים) משמש לשתייה, להכנת משקאות קרים וחמים, לבישול, למרק ולהכנת כל התבשילים האחרים שבהם נעשה שימוש במים. כמו כן, מומלץ מאוד לעשות שימוש במים המטוהרים לשטיפת ירקות ופירות, להשקיית חיות מחמד ועציצים עדינים. תהליך ההתקנה מתבצע ע"י טכנאי מוסמך של חברת מי רווה ואורך כשעה לערך.

בכניסה לבית/לדירה, בסמוך למד-המים, ניתן להתקין מסנן מים אך לא מטהר מים.

מסנן מים מבצע פעולה של סינון ומניעת מעבר של מזהמים פיזיים כמו חול, חלודה אבנים קטנות וחלקיקים אחרים. כדאי להתקין מתקן שכזה כדי לבצע תהליך של סינון למים שמגיעים לכל הברזים והשימושים שעושים עם מים בבית. בדרך כלל מתקן כזה גם מונע התגבשות של אבנית בדופן הפנימית של הצנרת, בברזים, בכיורים, בדוד החימום וכדומה.
מטהר מים לעומת זאת, מבצע תהליך הרבה יותר מורכב של טיהור המים, ספיחה וספיגה של מזהמים כימיים וסינון עדין מאוד ברמת סינון תת-מיקרונית, כמו גם סילוק הכלור שמוחדר למים ע"י הרשות המקומית / תאגיד המים כדי למנוע התפתחות של זיהומים מיקרוביאליים.

אז למה לא להתקין מטהר כזה בכניסה לבית ?

  1. כי מטהר מים בגודל ביתי, מסוגל לטפל ביעילות בכמות של כ-5000 ליטר. אם יותקן בכניסה לבית יהיה צורך להחליף את יחידת הטיהור (הפילטר) כל 10 ימים לערך. (צריכה ביתית שנתית ממוצעת למשפחה בארץ היא כ-190,000 ליטר).
  1. ספיקה יעילה של מטהר מים היא כ- 2 ליטר דקה. ספיקה של ברז רגיל היא כ-10 ליטר דקה, ולכן יהיה צורך במתקן טיהור ענק כדי לעמוד בספיקה כזו.
  1. תהליך הטיהור כולל את הוצאת הכלור מהמים שנועד להגן עליהם מפני התפתחות זיהומים מיקרוביאליים. במידה וסילוק הכלור יבוצע בכניסה לבית, הרי שהמים שזורמים בצנרת מנקודה זו ועד הכיור במטבח יהיו חשופים לזיהומים !

מכל הסיבות האלה יש להתקין את מתקן טיהור המים קרוב ככל האפשר לנקודת השימוש – מתחת לכיור המטבח.

בדרך כלל –לא!

הגדרת מים מינרליים הם מים שיש בהם מינרלים. כך גם מי הברז שלנו ! (ברוב הישובים בארץ)

למעשה המים שמגיעים אלינו לברז המטבח הם מים המכילים מינרלים בדיוק כמו מים מינרלים קנויים ובמקומות רבים בארץ תכולת המינרלים במי הברז גדולה יותר. ( הסימן המובהק לכך הוא האבנית הנוצרת בקומקום)

אף על פי שבשנים האחרונות כ-50% ממי השתייה המסופקים לנו ( ובעתיד עד 70% ) הם במקור מי ים מותפלים הרי שמים אלה מוחדרים למאגרי המים הטבעיים (אקוויפרים) , מתערבבים איתם וסופחים את המינרלים לפני הזרמתם לרשת אספקת המים.

תהליך הטיהור שמבצעת מערכת טיהור מים ביתית אינו פוגע בהרכב המינרלי הטבעי של המים אלא מסלק מזהמים שונים שנוספו למים בדרכם הארוכה עד אלינו. (מלבד מערכות שפועלות בטכניקה של אוסמוזה הפוכה (Reverse Osmosis) .

נורה אולטרה סגולית (UV) הינה השיטה היעילה ביותר להשמדת החיידקים ומיקרואורגניזמים אחרים שנמצאים במים. אור על-סגול מנטרל חיידקים פתוגניים (מעוררי מחלות ) , ומיקרואורגניזמים באופן סופי על-ידי השמדת ה-DNA שלהם, הופך אותם ללא פעילים, כך שלא ניתן להם להמשיך להתרבות.
פעולה זו מבטלת את הסיכון לזיהום והיא מתבצעת ללא שימוש בכימיקלים, כך שתהליך טיהור המים נעשה איכותי עוד יותר.
נורת UV משמשת גם להשמדת מספר מזהמים כימיים מהמים כגון כלור, אוזון, ופחמן אורגני (TOC- Total Organic Carbon)-  מדד חשוב לקביעת רמת הזיהום האורגני שבמים.
מכאן, מערכת טיהור באמצעות UV מהווה אופציה נבחרת לטיפול מהיר, בטוח ויעיל במים במחיר משתלם.

 

המטרה העיקרית של השמדת החיידקים במים היא לאפשר קבלת מים ברמת טיהור אופטימלית.  ביישום הטכנולוגיה של אור על סגול- UV לחיטוי מים, ניתן להגיע למצב שמי השתייה/תהליך יהיו חופשיים מחיידקים פתוגניים מזיקים ומיקרואורגניזמים אחרים.
מכיוון שאור על סגול UV הינו תהליך טיהור טבעי, הוא אינו פוגע בטעם המים, בצבע, בריח, וברמת ה-pH (חומציות-בסיסיות) שנשארים כפי שהם באופן טבעי.
כמו כן, טיהור המים ב- UV הינה שיטה מאושרת ע"י ה-FDA .

פעם, הרתחת המים הייתה השיטה הנפוצה ביותר כדי להשמיד חיידקים מן המים. כיום, קיימים כמה אמצעים משוכללים יותר, כימיים, פיזיים, שימוש באוזון (O3), וזיקוק.
השיטה הכימית והפיזית הן שתי השיטות הפופולריות לחיטוי המים. השיטה הכימית כוללת שימוש בכימיקלים כמו כלור, ברום, יוד, כספית וכו'
השיטה הפיזית, מבוססת על שימוש באור אולטרה סגול (UV), קרינת גמא, הקרנה.
מבין שתי השיטות האלו, הטיהור הבקטריאלי באמצעות טכנולוגיית ה- UVידוע כשיטה אמינה יותר, יעילה חסכונית ובטוחה לטיהור מי השתייה.

בהחלט ! יותר מזה, טיהור מים ממיקרו-אורגניזמים באמצעות נורה אולטרה-סגולית מגיע לרמה הגבוהה ביותר של טיהור מבין כל השיטות האחרות.
ה-
U.V מנטרל עד 99,99% של כלל המיקרו-אורגניזמים שנמצאים במים, כולל בקטריות, וירוסים, ציסטות, בתנאי שהנורה המתאימה והמינון הנכון מיושמים.
U.V מהווה גם פתרון יעיל ובטוח המסייע להשמדת מיקרואורגניזמים העמידים בכלור ללא שימוש בכימיקלים כלשהם.

האחריות שלנו היא לספק מוצרים טובים , שיש לנו ניסיון מצטבר איתם, שאנחנו בטוחים באופן פעולתם ובכושרם לבצע את פעולות הסינון, הטיהור וההשבחה של המים.
המחויבות שלנו כתובה בתעודת האחריות שמצורפת לכל מוצר או מערכת שאותם אנחנו מתקינים או מספקים.

פספסנו משהו? נענה על כל שאלה נוספת:

Shopping Basket
דילוג לתוכן